Fajn, ak som dodrbala nadpis NEMUSÍTE mi to písať, nechcem totiž to písať o slovenčine alebo o Slovensku. Chcem písať o niečom, čo sa stalo 7000 kilometrov odtiaľto – v zázračnej krajine s menom USA.

Musím povedať jednu vec – na svete je len jeden človek ktorého obdivujem viac ako Davida Lettermana a to je už čo povedať. Existuje veľa (šesť) nočných talkshow a Lettermanova je jednoznačne najkultovejšia. Aj keď ju pozeráva množstvo divákov možno hlavne kvôli hosťom a nie kvôli Davevovi, KTO sa to pýta otázky? Áno, David Letterman. Robí šou a nenechá sa ovplyvniť možno masovejším humorom ako je ten u Fergusona, Conana, Kimmela, Lena alebo Fallona(tpfuj! ). Leno je k Lettermanovi asi najbližšie, veď medzi nimi si NBC vyberala a vybrala si zlého. Dokonca aj Johnny Carson, ktorý je takzvaným “otcom” nočných šou a ktorý robil tú šou pred Lenom, chcel dať na svoje miesto po odcode do dôchodku Davea. Letterman má síce menšiu sánku ale je jednoznačne lepší (aj keď menej medializovaný).

Prečo o ňom hovorím? Pretože sa stal najnenávidenejším talk show moderátorom. A viete prečo? LEBO SI ROBIL SVOJU PRÁCU.

Pre tých, ktorí nevedia o čom je hociktorá show ktorá beží neskoro v noci (fajn, Leno síce ide o destiatej ale pre neho v jeho veku to už je neskoro v noci) je to o robení zi žartov zo všetkých ľudí naokolo a hlavne zo seba. A viete, aký hnusný žart urobil Davi Letterman? Dovolil si urobiť sexuálny žart na dcéru Sarah Palin a za toto ho ohovára po celej telke

Ja viem. Viem PRESNE, čo si myslíte – ušlo mi niečo? Urobil sexuálny vtip? No a čo?

A k tomuto som sa chcela dostať týmto 284 slovným úvodom:

Znenie vtipu: Adam Rodriguez dostal do druhého stavu dcéru Sarah Palinovej počas siedmeho eningu.

Vysvetlenie: Adam Rodriguez – baseballista ktorý dostáva ženy do druhého stavu.
Dcéry Sarah Palin – jedna má 18 a už otehotnela a druhá má 14.

Vznikli protesty proti Lettermanovi za to, že povedal že nejaký chlapík znásilnil dcéru Sarah Palin v telke(! ). A vznikli protesty proti spoločnostiam ktoré majp reklamy v čase Lettermanovej šou (! ! ! ! ! ! ). Pred Divadlom Eda Sullivana, kde Letterman robí šou už takmer dvadsať rokov, sa zhromaždila skupinka ľudí s transparentami “Vyhoďte Davida Lettermana”, “Hanba pre CBS + sponzorov” a “Sexuálny delikvent” ktorých nafilmoval New York Magazine a tie dve minúty, ktoré boli na ich stránke, boli tie najrozjarujúcejšie minúty aké som na nete videla:

“On je aj tak príliž starý na to aby bol v tej blbej šou, on ani nie je zábavný, je to len kretén.” - cca 60 ročná blondýna s mušími okuliarmi. Fajn, dá sa povedať že Letterman má zložitý typ humoru ktorému každý nepochopí (inak povedané – často nie je zábavný ale niektoré vtipy mu výjdu).

“Jay Leno má aspoň zaujímavých ľudí. Tento schmack nemá nikoho.” - tá istá suka ako v prvom komente. Hm, som zvedavá či sa Drew Barrymore vyzliekla aj pre Jaya Lenoa alebo či bol Bruce Willis Jayov internista. Týmto nechcem narážať na to, že Jay je za to všetko zodpovedný, Jaya mám ešte celkom rada.

“...sú to fašisti, sú to komunisti...” - ujo ktorému nebolo vidieť do tváre. Tak na tomto som sa fakt rozrehotala. Najtypyckejšia vec, ktorú robia amíci o ľudoch, ktorých nemajú radi, je obvinenie ich z fašizmu, komunizmu a terorizmu. Letterman pracuje v showbiznise už tridsať rokov. Naozaj by sa mu na to za tú dobu neprišlo?

“Ako sa opovážil, keď má syna bastarda a kurvu za manželku? ” - zase tá istá baba ako v prvých dvoch komentoch na Davea. WHAT? ! Fajn, 62-ročný chlap má síce 6-ročného syna a to je trošku creepy a má manželku o dosť mladšiu ale no a čo? Fajn, matku svojho syna Harryho si vzal až šesť rokov po tom, ako sa Harry narodil ale no a čo? A nech je jeho manželka kurva, sú spolu už 23 rokov a Lettermanovi to očividne nevadí.

“Ochráňte deti pred ústnym znásilnením Davidom Lettermanom! ” - divná stará baba v naozaj cool okuliaroch v ktorých vyzerala ako mimozemšťan. Toto bola najLOLovejšia veta. Viem, ako sa dá znásilniť ústami – viz prvý diel druhej série Californication – ale ona to asi nemyslela tak. Ale aj tak – Daveova show sa vysiela o pol dvanástej v noci. Deti, čo to nemajú počuť už dávno spia a tí, čo to počuli, už nie sú deti.

“Dávajte pozor na svoje deti, môžu byť ďalšie.” - tá istá divná stará baba v mimozemských okuliaroch, ale musela som to oddeliť. Medzi týmito dvoma vetami ešte natárala blbostí. Ale pri tomto ma napadlo – prečo by David Letterman hovoril o deťoch, ktoré nepozná? A ako im kurňa ublíži keď povie “Adam Rodriguez ho/ju znásilnil”?

Fajn, Feguson a Conan sú zábajvnejší, Leno je populárnejší a Kimmel má lepšie skeče. Ale David Letterman, alebo ako ho po tomto “škandále” prezývajú Rapevid Raperapeman, je proste legenda ktorá len tak jednoducho zo CBS nezmizne a nezmení na tom ani dvadsať protestujúcich starých ľudí a jeden chlapík, ktorý pozerá Fox News. O Fox News vám poviem len toľkoto – ak ešte stále veríte, že Ježiško/Santa Claus/Mikuláš existuje, Fox News Channel je presne pre vás.

A musím povedať ešte jednu vec – stavím sa, že ratingy Late Show with David Letterman sa vyšplhajú na dlhodobé maximum (hlavne po tom, ako Conan dostal rovnaký čas).

Nemusíte mi aní písať, aby som si našla život alebo aby som robila niečo normálne, TO viem už dávno.

 Je to možné?
Komentuj
Napíš svoj komentár