Som na seba hrdá, že sa viem v živote obracať. To mi hovoria moje deti, manžel, moja matka, ale aj Silvia, ktorú som pred pár týždňami vytiahla s problémov a myslím, že za posledné obdobie, asi z najhoršieho. Nechcem pôsobiť, ako nejaká sťažovateľka, ale dať na známosť aj iným starostlivým ženám „môjho druhu“, čo robiť, keď k vám príde kamoška s plačom a dôvody na skoncovanie so životom sú úplná hlúposť, ktorá sa dá hravo vyriešiť.

Jej milenec bol pre všetkých tabu. Ledva ja som niečo tušila. Nechcela nič prezradiť, lebo si myslela, že budem vystrájať. Ale nakoniec za mnou prišla s prosíkom. Ale o to teraz nejde. Rada vždy pomôžem, keď viem ako. Silvia však nechcela prezradiť veľmi podstatnú vec, a to, že je možno tehotná s milencom. Ale čo s bábom? Veď má deti a manžela!

Odkedy ju poznám viem, že ona a deti sa moc nemusia. Jej manžel jej nainfikoval samotu. Na jednej strane by som pochopila, že mať dieťa s vorkoholikom, pričom sama nevie, kam sa skôr pohnúť, asi nie je dobrý nápad. Na druhej strane, už má dosť rokov na to, aby najbližšiu dobu porodila. Ale zrejme s dlhoročným manželom a nie s krátkodobým milencom!

Dieťa by znamenalo katastrofu v jej vzťahu, to som si na sto percent istá. Už aj preto, lebo s tým milencom sa chcela už dávnejšie vraj rozísť. A to všetko som sa dozvedela naraz v jeden večer. Pochopila som, že sa bojí o rodinu, ale aj svoje okolie, ktoré by ju zrejme odsúdilo a ona by rozvod znášala veľmi zle.

Problém bol len ten, že si presne nepamätala, kedy mala s milencom nechránený styk. Počítali sme a myslím, že sme boli na hrane, kedy sa ešte dala použiť núdzová antikoncepcia. Mám známu v lekárni, ktorá jej všetko vysvetlila. Moje lekárske vedomosti o tabletke po neboli práve top, ale viem, že bez nej by už bola Silvia v treťom mesiaci.

Ale s problémom, ako je tento prišla za mnou, za kamarátkou! Aj preto píšem tento blog. Lebo sa to možno stane aj vám. Mali by ste vedieť, čo robiť. Chlácholenie, že po jednom nechránenom styku nikto nemôže otehotnieť je hlúposť. Treba zvážiť všetky pre a proti. Pokiaľ žena skutočne dieťa nechce, alebo nemôže mať, aj zo zdravotných dôvodov, vždy je lepšie neriskovať.

Potrat, keď už je žena v rannom štádiu tehotenstva a nechať si vybrať chirurgicky dieťa z tela je asi to najhoršie, čo môže byť. Nielen zo zdravotného hľadiska, ale aj psychického. Keď sa zákrok nepodarí, už nemusí nikdy otehotnieť. Je veľa „ale“, ktoré som si so Silviou prešla. Dokonca som kvôli nej oslovila aj moju mamu, ktorá sa pridala na moju stranu a vravela, že by bola rada za akúkoľvek pomoc v jej mladosti, ktorá by bezpečne ochránila ženy pred neželaným tehotenstvom. Vtedy tabletky po neexistovali. Bohužiaľ ani zodpovednosť sa kúpiť ešte nedá.

Žena by nemala pykať za neveru, ani bitkou, ani tehotenstvom. A keď sa stane vašej kamarátke niečo podobné, neodsudzujte ju. Možno budete onedlho v rovnakej situácii vy sami. Silvia stihla užiť tabletku včas. Je v poriadku a začala si aj budovať lepší vzťah s manželom. Dostala od života veľkú príučku!

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
boloabude  3. 12. 2014 14:36
"Žena by nemala pykať za neveru"
To co je za blbost ? Takze nevera ci uz muza alebo zeny je v norme pokial mame tabletku PO ?
Moralne hodnoty nula bodou.
 fotka
relieforsaddist  3. 12. 2014 15:04
A tu sa potvrdzuje že všetko zlé je na niečo dobré ...ale kebyže mi toto spraví moja žena tak neviem či by som bol schopný ovládnuť sa pri nej ..asi by som radšej ušiel pre jej dobro....
@1 súhlas....
 fotka
sveter  3. 12. 2014 15:16
no čo ti šibe.

nemôžem čítať takéto sračky.
interrupcia vykonaná chirurgickým zákrokom je zlá ale dať si tabletku, ktorá v tebe zabije dieťa je niečo úplne iné a úplne v poriadku, nie?
je mi zle keď to čítam.

ona by zle znášala rozvod a okolie by ju odsúdilo? piča, nemala sa ťahať za iným. sľubujem niekomu vernosť tak ju kurva dodržím.
každý by mal za neveru pykať najviac ako sa dá.
 fotka
barb  3. 12. 2014 16:03
wtf
 fotka
doyouhearme  3. 12. 2014 16:14
Škoda že tam nie je značka tej tabletky, potom by to bola nejaká podivná reklamná kampaň...

Takto je to "len" wtf?
 fotka
flussica  3. 12. 2014 20:14
Načo tá rodová priepastnosť? Muž takisto!
 fotka
rheia  3. 12. 2014 20:24
Nejako ti to z medicínskeho hľadiska nesedí. Silvia zistila že je tehotná. To žena zistí najskôr po 10 dňoch. Tabletky PO účinkujú max 72 hodín od styku, čo sú 3 dni.

Nabudúce, keď budeš vymýšlať takéto debiliny, tak tam radšej napíš, že milencovi ušlo, nech to vyzerá aspoň vierohodne a nie toto.
 fotka
vreskot000  3. 12. 2014 20:36
chudera. robi sa lahkou, a ešte ju lutujte. ale vecsina je takých. prísna výchova vám chýba!
 fotka
zajkousko  3. 12. 2014 21:12
Bože na nebesiach, zachráň tieto duše od takýchto myšlienok
Napíš svoj komentár