Neviem, čo bolo tým posledným klincom do rakvy. Či to bol párminútový virtuálny rozhovor s kedysi najlepšou kamarátkou plný smejúcich sa smajlíkov a vtipov, ktorý postrádal akúkoľvek pointu a ani slovo v ňom nebolo pravdivé a úprimné. Alebo rovnako nezmyselný virtuálny rozhovor s kedysi najlepším kamarátom po štyroch dňoch ignorácie, ako keby sa nič nestalo. A ja krava som nedokázala povedať, že:"Haló ty debil, štyri dni sme sa nebavili tak si to asi nejako vydiskutujme a netvárme sa, že sa nič nestalo..." .... lebo sa niečo ešte len môže stať.
A možno ani jedno z toho. Možno som len unavená a zničená. Vyčerpaná, vyžmýkaná. Neschopná bojovať sama proti sebe.

Našla som strúhatko (viem, že je to nespisovné, ale strúhadlo je fakt zlé slovo). Pripadala som si tak strašne komicky a na dne, keď som sa snažila odskrutkovať šróbku, ktorá drží čepeľ tam, kde má byť. Ako posledná socka.

Neviem, čo ma priviedlo na pokraj tohto stavu. Stavu, keď premýšľam nad tým, či by to rodičov až tak zasiahlo, keby som "odišla".
Možno to bola mamina nevera, na ktorú som pred vyše rokom prišla. Zničila všetko. Neverím na lásku, neverím na šťastie, neverím na dobro v ľuďoch, neverím...
A možno ten odchod všetkých ľudí, ktorí mi boli tak blízki a ktorí mi pomáhali vyrovnať sa so všetkým, čo ma stretlo. Síce sú ďaleko len 6 hodín cesty autom, niektorí len 4. Aká krátka vzdialenosť a koľko dokáže zmeniť. Aj mamu prestali baviť tatinove neustále služobky a cesty do Bratislavy, aby sme mali čo jesť. A nedokážem sa na nás pozerať ako na rodinu. Nedokážem mame odporovať pri vetách typu "Viem, že vám leziem na nervy" tak, ako som dokázala predtým.
Strašne ma to mrzí.

Ruky nie sú dobrým miestom, na tie mi každý vidí. Nepotrebujem otázky. Potrebujem pomoc.
Tak teda stehno. Čumela som na svoju nohu ako teľa na nové vráta, keď sa na povrch kože predierali prvé kvapky. Kvapky všetkého toho hnusu, ktorý nosím v sebe. Pridala som pár ďalších. Všetko zlo musí vyjsť von.
Štípalo to ako sviňa.
Nevyšla zo mňa ani jedna slza. Nešlo to. Vlastne neviem, prečo by som mala plakať, keď ma opúšťa všetko to zlé, čo vo mne je. Tak som neplakala. Vlastne to ani neviem.
Ešte niekoľko kvapiek. Pokiaľ to bude jednorázová záležitosť, nech sa zbavím čo najviac tých sračiek, ktoré mi sťahujú hrdlo.

Vlastne sa asi len snažím zapadnúť do stáda. Toľké roky som sa pokúšala vytŕčať, ísť proti prúdu, dokázať, že som iná, vzoprieť sa. A teraz som dokonale zapadla. Orezala som tvar svojej schránky, aby zapadol do puzzle. Aby som skompletizovala obraz ľudstva. Aby som priznala, že som rovnako zlomená ako všetci naokolo.

Som si na smiech. Toľko rokov som všetkých ľudí v mojom okolí, ktorí sa zbavovali bolesti takýmto spôsobom odsudzovala. Potom som sa im snažila pomôcť, ľutovala som ich.
A teraz?

Som krava.

 Záchod
Komentuj
 fotka
die  23. 12. 2013 14:07
struhatko je o dost mensie zlo ako slovo srobka
 fotka
totojemojfake  23. 12. 2013 14:56
@die skrutka je tiež humus
 fotka
die  23. 12. 2013 15:49
proste srob
 fotka
totojemojfake  23. 12. 2013 17:06
@die O__o som ešte nepočula, že by tomu niekto povedal v mužskom rode
 fotka
allexandra  23. 12. 2013 17:46
páči sa mi ako si to ukončila: "Som krava"



A nie, krava nie si... Neviem presne, čo sa s tebou deje, a teda ti k tomu nemôžem napísať niečo dostatočne kvalitné, no- nie si jediná na svete s takýmito problémami, stáva sa aj horšie... Práve takéto veci nás však posúvajú ďalej a robia nás silnejšími, odolnejšími, skúsenejšími... skús sa s tým popasovať a nejako sa s tým vyrovnať. Ono sa ti to teraz môže zdať ako hrozná vec no po čase môžeš byť za to skutočne vďačná lebo ťa to možno niečomu naučí...bola by škoda keby ti takéto veci zničili život, to že sa režeš je tvoja vec no len aby si to po nejakom čase nezačala lutovať, veď určite si už dakedy čelila nejakému obrovskému problému alebo ťa niečo veľmi trápilo a teraz si už na to skoro ani nespomenieš, no nie?



Ale som sa rozpísala! Dúfam, že som nebola moc odveci ....ak hej tak sorry
 fotka
kalbun  23. 12. 2013 18:02
podla mna krava je slabe slovo..si pica
 fotka
totojemojfake  23. 12. 2013 18:32
@Allexandra ďakujem máš pravdu celkom, veď ja sa furt s niečím bijem, teraz som len nejako oslabla či čo...
a nerežem sa, urobila som to raz a myslím, že som to oľutovala hneď a len som o tom niekomu potrebovala aspoň prostredníctvom blogu povedať, chápeš...
a v pohode, ja tiež neviem písať krátko, keď sa rozpíšem

@kalbun ďakujem ďakujem ja si celkom v spojení s týmto "problémom" asi aj zaslúžim to oslovenie, no ak hádžeš všetkých sebapoškodzujúcich sa do jedného vreca s názvom "piče a kokoti" tak potom si takú nálepku prilep aj ty
 fotka
kalbun  23. 12. 2013 18:49
bohuzial to je fakt, kruta realita..normalny clovek sa neposkodzuje...zmier sa s tym..to nie je ze kazdy kto je blondina ma odmna nalepku ze je hlupy. ...toto je nieco skutocne co tu je
 fotka
totojemojfake  23. 12. 2013 22:31
@kalbun lenže je rozdiel medzi nenormálnym človekom a človekom, ktorého označujeme piča/kokot... niektorí ľudia sú duševne chorí, majú nejakú svoju diagnózu a následkom toho sa poškodzujú, čo ešte nevidím ako dôvod nazývať ich tak ako si nazval.... a zamysli sa sám, nesprával si sa niekedy k niekomu tak, že ho to mohlo doviesť k podobným činom?
ja viem že je to niečo skutočné, čo tu je, trošku som sa tejto problematike aj venovala, no je to tu, lebo sme si to tu vytvorili, každý jeden z nás prispieva tomuto problému do jeho bankového konta, takže tým jedincom, ktorí sú skutočne chorí sa netreba vysmiať a otáčať chrbtom, ale treba im pomôcť.
10 
 fotka
kalbun  23. 12. 2013 23:43
Ale mam pocit ze teba som oznacil pravoplatne...
11 
 fotka
willbebetter  23. 12. 2013 23:50
Co trepete, šrubka/šrób(ik) to je a basta fidli

A nerob kokotiny.
Ked potrebujes pomoc, poziadaj o nu.
12 
 fotka
totojemojfake  24. 12. 2013 10:21
@kalbun už v @7 som povedala, že hej, tak neviem čo tu točíš stále to isté dokola

@willbebetter boh vy tu na to máte všetci také divné názvy O_o
aa snažím sa, už nebudem. požiadam, ak prídem na to, že koho
13 
 fotka
kalbun  24. 12. 2013 11:11
ty jedina tu tocis dookola, ja ta mam niekde
14 
 fotka
totojemojfake  24. 12. 2013 12:09
@kalbun

a čau
Napíš svoj komentár